На 25-ти юни 2019 г. в зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе кръгла маса на Фискалния съвет на тема „Ефективност на публичните разходи“.
Във форума са предвидени два панела: „Ефикасност и ефективност на публичните разходи“ и „Опитът на България при управлението на ефективността на публичните разходи“ .
Панелисти в първия панел ще бъдат г-н Цветан Цветков – председател на Сметната палата, г-н Марчин Согала от ГД „Икономическа и финансова политика“ и г- жа Каролина Рентериа от Международния валутен фонд. Модератор на първия панел ще бъде г-н Любомир Дацов – член на Фискалния съвет.
Панелисти във втория панел ще бъдат г-жа Десислава Николова от Световната банка, проф. д-р Румен Брусарски от УНСС и г-н Калоян Стайков от Института за пазарна икономика. Модератор на втория панел ще бъде доц. д-р Григорий Вазов – член на Фискалния съвет.

Кръглата маса, посветена на ефективността на публичните разходи, е поредният форум по значими икономически теми, организиран от Фискалния съвет, който предоставя възможност за изразяване на различни гледни точки и провеждането на широка дискусия.

Повече информация за събитието, програмата и лекторите можете да откриете ТУК