Фискалният съвет взе участие в срещи на Мрежата на независимите фискални институции в ЕС

На 20-ти и 21-ви септември 2022г. в гр. Брюксел се проведоха срещи на Мрежата на независимите фискални институции в ЕС, организирани от ГД ЕКФИН и Центъра за проучване на европейските политики, гр. Брюксел. Участие в тях взе Любомир Дацов, член на Фискалния съвет.

На първата среща беше представен Преглед на икономическото управление в ЕС и бяха дискутирани очакванията за реформирана фискална рамка, поставяща нов фокус върху ролята на независимите фискални институции в ЕС. 

На следващия ден участниците проведоха работна среща в Центъра за проучване на европейските политики, на която бяха обсъдени организационни въпроси, свързани с развитието на Мрежата и Секретариата й. 

След прегледа на организационните въпроси бяха изнесени и две презентации по същество: „Справяне с високата инфлация в един несигурен свят“ от Лилия Кавали, Парламентарен бюджетен офис на Италия и „Бъдещето на енергоиндустрията“ от Кристиян Егенхофер, старши изследовател в Центъра за проучване на европейските политики в Брюксел.